BiH

Višković: Institucije reagovale na vrijeme

Višković: Institucije reagovale na vrijeme
Foto: N.N. | Višković: Institucije reagovale na vrijeme

BANJALUKA - Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske rekao je da je Srpsku pogodila prirodna nepogoda, ali da se nastojalo djelovati kako bi se izbjegla veća materijalna šteta.

“Prirodna nepogoda nas je zadesila, i tako treba da je posmatramo i doživljavamo. Na nama je da saniramo štete, i spriječimo gubitke ljudskih života, a mislim da smo u tome uspijeli”, rekao je Višković na konferenciji nakon sastanka Koordinacionog tima Vlade Srpske.

Naglasio je da su sve insitutucije ovaj put reagovale na vrijeme.

“Već 8. maja preko Civilne zaštite Srpske obavijestili smo sve načelinike i gradonačelnike u Srpskoj o hidrometeoroločkim izvještajima, prognozama, vodostajima”, rekao je premijer Srpske.

Naveo je da će se uraditi detaljnu analizu.

“Ipak, bilo je propusta, koje moramo otkloniti. Nedopustivo je da se u trenutku poplava traže vreće za pijesak. Zahvaljujući timu koji je Vlada formirala 10. maja, bukvalnoi smo svaki dan u zasijedanju”, rekao je Višković.

Kaže da će se situacija pratiti i u noći pred nama, te da će se Koordinacioni tim sastati i sutra da analizira stanje.

“Moj prijedlog na sastanku bio je da škole u Banjaluci rade normalno u područjima gdje nije proglašena vanredna situacija”, rekao je Višković.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije