BiH

Višković: Javnost će danas saznati svu istinu o kiseoniku

Višković: Javnost će danas saznati svu istinu o kiseoniku
Foto: Velibor Tripić | Višković: Javnost će danas saznati svu istinu o kiseoniku
Dejan Šajinović

BANJALUKA - Vlada RS će tokom dana organizovati pres-konferenciju na kojoj će javnosti saopštiti sve činjenice u vezi s nabavkom kiseonika za zdravstvene ustanove u RS, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS na Aktuelnom času Narodne skupštine RS.

On je, odgovarajući na pitanje poslanice PDP-a Jelene Trivić, rekao da je uzorak kiseonika poslat u jednu referentnu laboratoriju u Srbiji, te da će najvjerovatnije tokom dana nalazi biti gotovi.

Trivićeva je Vladu optužila da joj je sedam sati trebalo da nakon sjednice javnost obavijesti o rezultatima sjednice, ali da je, kako je rekla, Vlada izvrnula činjenice i uznemirila javnost.

Višković je rekao da se ne bavi špekulacijama, već da će javnost dobiti svu istinu kada budu objavljeni zvanični rezultati.

Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a, je rekao da je iz Bolnice u Trebinju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite upućen dopis da se u toj ustanovi koristi tehnički kiseonik, ali da na taj dopis nije odgovoreno.

Isto pitanje kao poslanik Vukanović uputio je i poslanik PDP-a Ljubiša Krunić, kojeg je zanimalo da li je Vlada preduzela mjere nakon što je od Agencije za lijekove BiH dobila dopis da se u bolnici u Trebinju koristi tehnički kiseonik čime se ugrožava zdravlje.

Višković je rekao da problem što Agencija za lijekove BiH nema sopstvenu laboratoriju u kojoj bi mogla provjeriti seritikate, već preuzima sertifikate na osnovu onoga što im dostavljaju proizvođači.

Krunić je rekao da je Agencija za lijekove poslala upit firmi koja je prodala tehnički gas, ali da su oni odgovorili da nisu odgovorni za to u koje namjene ga je kupac tog gasa koristio.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije