BiH

Višković: Ministri iz DNS-a na poslu

Višković: Ministri iz DNS-a na poslu
Foto: N.N. | Višković: Ministri iz DNS-a na poslu

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je, povodom odluke Predsjedništva DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima, da su ministri iz ove stranke danas došli na posao kao da se ništa nije desilo, te da je zadovoljan njihovim dosadašnjim radom.

"U narednih par dana imaćemo razgovore sa DNS-om i njihov budući status je u rukama DNS-a, a ne u mojim. Oni su ti koji će nakon razgovora sa SNSD-om donijeti konačnu odluku da li su i dalje sa nama u koaliciji", rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On smatra da ne postoji nijedan razlog da se koalicija ne nastavi, jer je to jedna od najdužih i traje više od 20 godina, dodajući da je ne mogu ugroziti neki pojednačni slučajevi.

"Afiniteti pojedinih ljudi koji su nezadovoljni svojim statusom doveli su do ovoga. Što se tiče Vlade nema nikavog zamrzavanja statusa. Dok su ministri, moraju raditi i izvršavati svoje obaveze", poručio je Višković koji je i potpredsjednik SNSD-a.

On je, odgovarajući na pitanje kako Vlada može pomoći da se riješe problemi lica koja su podigla kredite u švajcarskom franku, rekao da je bio šef poslaničkog Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske kada je to pitanje rješavano i smatra da je ono tada kvalitetno riješeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije