BiH

Višković: Neophodno jedinstvo u ključnom momentu za Srpsku

Višković: Neophodno jedinstvo u ključnom momentu za Srpsku
Foto: N.N. | Višković: Neophodno jedinstvo u ključnom momentu za Srpsku

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da sve političke partije iz Republike Sropske moraju da budu jedinstvene u ovom momentu ključnom za Srpsku.

“Ne može nam niko pomoći, ako mi nismo u stanju sami sebi da pomognemo”, rekao je Višković novinarima u Bijeljini uoči sutrašnjeg sastanka političkih lidera iz Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Višković smatra da će Vučić na sastanku prenijeti svoj stav u ovom momentu ključnom za Republiku Srpsku i apelovati na jedinstvo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Beogradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske.

Sastanku će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

Do sastanka dolazi nakon što je SDA nedavno usvojila deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom "republika BiH", sa tri nivoa vlasti - državnim, regionalnim i lokalnim. Deklaracija predviđa i uspostavljanje "bosanskog jezika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije