BiH

Višković: PDP I SDS da objasne građanima zbog koga ne smiju da prisustvuju skupu "Sloboda"

Višković: PDP I SDS da objasne građanima zbog koga ne smiju da prisustvuju skupu "Sloboda"
Foto: Dražan Pozderović | Višković: PDP I SDS da objasne građanima zbog koga ne smiju da prisustvuju skupu "Sloboda"

PRNJAVOR - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da bi predstavnici PDP-a i SDS-a građanima Srpske trebali da objasne zbog koga ne smiju da prisustvuju narodnom skupu "Sloboda" koji u Banjaluci 20. aprila organizuje Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) radi borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske.

Višković je rekao novinarima u Prnjavoru da bi ove opozicione partije, koje tvrde da je to skup SNSD-a, trebali građanima konačno da kažu istinu u vezi sa tim, te da se manu priče koja nema nikakvo utemljeljenje u zdravom razumu.

"To nije skup SNSD-a i svi su svjedoci da su predstavnici rukovodstva BORS-a rekli da upravo oni žele njegovo održavanje", rekao je Višković.

On je istakao da kao premijer pruža maksimalnu podršku BORS-u u organizaciji jednog takvog skupa.

"Sam njegov naziv `Sloboda` dovoljno govori. Zar ima neko ko živi u Srpskoj i predstavlja se kao politička partija, a da je protiv slobode Srpske?", upitao je Višković.

On je podsjetio da su predstavnici lokalne boračke organizacije iz Prijedora jasno i glasno rekli da su inicijatori takvog skupa za zaštitu Srpske, njenih institucija i imovine, što su kasnije prihvatili organi BORS-a, te pozvali građane na okupljanje u Banjaluci.

"Zar ima nešto od toga preče? Dajte barem na 24 časa zaboravite na politička prepucavanja... Zar od svega morate da pravite politiku? Zar vam nije sveta Republika Srpska, već da li je to SNSD, SDS, PDP..? Pa kome je važno ko je pokretač? Dajte da kažemo već jednom glasno i jasno građanima jesmo li za Srpsku ili nismo", rekao je Višković.

On je dodao da su skup u Banjaluci, kao i institucije i zvaničnike u zaštiti Srpske i njene imovine, jednoglasno podržali i penzioneri, među kojima je više od 120.000 boraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije