BiH

Višković: SDA nenamjenski potrošila međunarodni novac za migrantsku krizu

Višković: SDA nenamjenski potrošila međunarodni novac za migrantsku krizu
Foto: N.N. | Višković: SDA nenamjenski potrošila međunarodna sredstva za migrantsku krizu

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je SDA za rješavanje migrantske krize od međunarodne zajednice dobila milione maraka koje je, po svoj prilici, nenamjenski potrošila, te se sada njene optužbe da SNSD i HDZ opstruišu tu oblast graniče sa normalnim.

Višković je rekao da se poslije toliko godina SDA sjetila da kaže da bi trebalo da svi sjednu da se dogovoraju i podjedanko podnose teret.

"O čemu da se dogovaramo?", rekao je Višković novinarima u Tesliću,

Komentarišući optužbe SDA-a da SNSD i HDZ na nivou BiH opstruišu donošenje odluka u vezi sa migrantskom krizom, Višković je poručio da na to ne treba više trošiti riječi i da je stav iz Republike Srpske više nego jasan po pitanju migrantske krize.

"Imate uzjavu njihovog ministra koji kaže da njima odgovaraju migranti i migrantska kriza, da su oni povećali potrošnju, da su povećali broj turista. I kada čujete takvu izjavu, onda se zapitate šta ovdje ne valja. Ili taj ministar ima problem ili mi svi imamo problem", izjavio je Višković.

On je istakao da iz Federacije BiH u narednom periodu očekuje smisleni i jedinstveni odgovor o navedenoj problematici, o čemu se može razgovarati.

"Ovo što radi SDA, pogotovo pojedinci iz SDA, graniči se sa nečim što je normalno ili ne", rekao je Višković.

On je istakao da u narednom periodu od SDA očekuje da optuži SNSD i "što je danas utorak ili pada kiša ili grije sunce".

SDA je saopštila juče nakon sjednice stranačkog kolegijuma da insistira da se teret migrantske krize rasporedi na cijelu teritoriju BiH, a ne samo na područja na kojima su Bošnjaci većina, te od SNSD-a i HDZ-a traži da "prestanu sa opstrukcijama u donošenju neophodnih odluka na nivou BiH, koje će omogućiti bolje upravljanje migrantskom krizom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije