BiH

Višković: Sankcije nisu odraz moći nego istorijski primjer nepravde

Višković: Sankcije nisu odraz moći nego istorijski primjer nepravde
Foto: Dražan Pozderović | Višković: Sankcije nisu odraz moći nego istorijski primjer nepravde

​BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, rekao je da novi paket američkih sankcija nije nikakav odraz moći već istorijski primjer nepravde koji je usmjeren prema Srpskoj i slobodnoj politici, čiji se izvor odlučivanja ne nalazi u pojedinim ambasadama u Sarajevu već u narodu.

"Današnji, novi paket američkih sankcija još je jedna potvrda onoga na šta ukazujemo već duže vrijeme, a to je da im je cilj urušavanje i konačno ukidanje Republike Srpske, od pojedinih sila predvođenih Amerikom", rekao je Višković.

Poražavajuće je, naveo je on, da neko preko otežavanja privredne ativnosti određenim preduzećima i gušenjem medijskih sloboda pokušava ostvariti svoje političke interese.

"Ovo nije ništa drugo već još jedan od pritisaka na rukovodstvo Republike Srpske, koje ima za cilj da posredstvom ekonomskog pritiska i direktnog udara na naše privrednike uspori ekonomsku aktivnost, kao i da oslabi politički stav rukovodstva Srpske. Ni jedno, ni drugo se neće desiti, pokazali smo da se znamo sa takvim stvarima nosti, kao i da velika većina svijeta ne misli kao oni koji nam uvode sankcije", rekao je Višković.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije za sedam kompanija iz Srpske, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije "Kaldera" Milenka Čičića koji, kako je navedeno, predstavljaju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

Kako je navedeno, sankcionisana je mreža koju čine sedam subjekata - Infiniti internešenel grupa, "Prointer", "Kaldera", Infiniti medija, K-2 audio servis, Una vorld netvork i Sirijus 2001 i dva pojedinca Đurić i Čičić, prenosi "Srna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije