BiH

Višković: Vlada je kao beton koalicija

Višković: Vlada je kao beton koalicija
Foto: Arhiva | Višković: Vlada je kao beton koalicija

DOBOJ - Vlada Republike Srpske je stabilna, s jakim koalicionim odnosima, a ekonomski pokazatelji, poput rasta plata i najniže zarade, ukazuju da je Srpska među prvim zemljama u regionu, izjavio je premijer Radovan Višković.

"Vlada je kao beton koalicija - još jača! To što je Predsjedništvo Ujedinjene Srpske donijelo odluku da preispita neke svoje odnose unutar koalicije, to ne narušava koaliciju", izjavio je Višković novinarima u Doboju.

Višković je naveo da na taj način Ujedinjena Srpska želi da ubrza međustranački dogovor u vezi s kadrovskim rješenjima.

"Prošlo je blizu tri godine od posljednjih izbora i mislim da treba okončati tu priču u vezi s kadrovskim imenovanjima unutar koalicije", izjavio je Višković.

On je poručio da je većina u Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske stabilna.

"Mi radimo svoj posao, kao što vam je poznato povećavamo plate, gradimo infrastrukturne projekte, imamo rast BDP-a od dva odsto koji nema niko u okruženju. Imamo prosječnu platu već na 998 KM, samo dvije KM manje od hiljade. Mi sve svoje ciljeve i ostvarujemo", izjavio je Višković, i poručio onima koji misle da imaju bolje rezultate, neka pogledaju okruženje.

Višković je rekao da ekonomski pokazatelji, poput rasta plate i najniže plate, ukazuju da je Srpska među prvim u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije