BiH

Višković: Vojnici Vojske RS utkali svoje živote u temelje Srpske

Višković: Vojnici Vojske RS utkali svoje živote u temelje Srpske
Foto: N.N. | Višković: Vojnici Vojske RS utkali svoje živote u temelje Srpske

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Trećem pješadijskom /Republika Srpska/ puku Oružanih snaga BiH Vidovdan - krsnu slave Vojske Republike Srpske, uz poruku da je Vidovdan dan koji je duboko utkan u biće srpskog naroda i vojnika i od posebnog značaja za Vojsku Republike Srpske.

Višković je naglasio da je Vojska Republike Srpske dala nemjerljiv doprinos u stvaranju i očuvanju teritorije, posebno stanovništva Srpske.

"Srpski vojnici su tokom svih prethodnih vijekova uvijek branili svoja ognjišta i svoj narod, nikad osvajački nastrojeni a uvijek za mir i slobodu. Na ovaj dan odajemo posebno počast i izražavamo svoje duboko poštovanje i zahvalnost prema svim vojnicima Vojske Republike Srpske koji su utkali svoje živote u temelje Republike Srpske", istakao je Višković u čestitki.

On je naveo da je proslava Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka prilika da im poželi da u miru i narednih godina čuvaju tradiciju i njeguju sjećanja na sve poginule pripadnike Vojske Republike Srpske.

"Želim vam srećnu krsnu slavu, profesionalne uspjehe, mnogo lične i porodične sreće i da nam se Republika Srpska razvija, da je svi zajedno čuvamo za buduće generacije", navodi se u čestitki.

Višković je čestitao Vidovdan u ime Vlade i u svoje ime komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima, vojnicima, kao i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

Narodna skupština Srpske Republike BiH je 12. maja 1992. godine, radi zaštite srpskog naroda na prostorima BiH, donijela odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

Kroz Vojsku Republike Srpske prošlo je više od 210.000 boraca, a za odbranu Srpske život su dala 23.184 borca.

Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske, u saradnji sa Odborom Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, obilježava 12. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije