BiH

Višković: Zahvalnost Ruskoj Federaciji za pomoć Srpskoj

Višković: Zahvalnost Ruskoj Federaciji za pomoć Srpskoj
Foto: Srna | Višković: Zahvalnost Ruskoj Federaciji za pomoć Srpskoj

BEOGRAD - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je delegacija Srpske tokom večerašnjeg sastanka u Beogradu s jednim od vodećih diplomata u svijetu - šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom zahvalila za podršku Ruske Federacije Srpskoj i razgovarala o ekonomskim temama, projektima od gasovoda i drugima koje će ruske kompanije u narednom periodu realizovati u Srpskoj.

"Zahvalili smo Lavrovu za sve što je Rusija radila na pomoći Srpskoj u proteklom periodu, u Savjetu bezbjednosti UN i tokom pandemije virusa korona", rekao je Višković novinarima nakon sastanka u Beogradu.

On je podsjetio da je ruski tim boravio u proteklom periodu u Republici Srpskoj i da je to u znatnoj mjeri ublažilo posljedice epidemije.

U Ambasadi Rusije u Beogradu večeras je održan sastanak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova sa delegacijom Republike Srpske koju su činili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković.

Zvaničnici Republike Srpske su se tokom jednodnevne posjete Beogradu odvojeno sastali s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije