BiH

Višković: Zvizdićeva opstrukcija za Ginisa

Višković: Zvizdićeva opstrukcija za Ginisa
Foto: N.N. | Višković: Zvizdićeva opstrukcija za Ginisa

BIJELJINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić godinama opstruiše izgradnju graničnog prelaza i mosta "Bratoljub" između Bratunca i Ljubovije.

"Zvizdić opstruiše izgradnju ovog graničnog prelaza i mosta već nekoliko godina, a Srbija je svoj dio ispunila - sagradila je most, koji sada nije u upotrebi", rekao je Višković novinarima u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, to je za Ginisovu knjigu.

"Vjerovali ili ne, to je za Ginisovu knjigu. Obična glupost BiH. Ali, mi živimo u zemlji koja se zove BiH, a ja obično kažem - gdje prestaje zdrav razum, nastaje BiH, a za to je Zvizdićev stav o izgranji mosta `Bratoljub` najbolji primjer", rekao je Višković.

Zvizdić je juče u Sarajevu izjavio da mora biti usvojen budžet institucija BiH za ovu godinu da bi bila operativna sredstva od tri miliona KM za završetak izgradnje graničnog prelaza između BiH, odnosno Republike Srpske i Srbije kod Bratunca.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sjednice Predsjedništva BiH 20. avgusta da su na sjednici obavezali Savjet ministara u tehničkom mandatu da u roku od 30 dana obezbijedi dodatna tri miliona KM za izgradnju graničnog prelaza kod Bratunca kako bi to pitanje bilo riješeno.

Dvije godine su prošle od kada je izgrađen most "Bratoljub", koji povezuje Bratunac u Republici Srpskoj sa Ljubovijom u Srbiji. Most, čiju je izgradnju finansirala Srbija, nije pušten u upotrebu jer BiH nije sagradila granični prelaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije