BiH

Višković i Rakulj: Penzije u RS biće povećane za 2,17 odsto

Višković i Rakulj: Penzije u RS biće povećane za 2,17 odsto
Foto: Twitter/Snejkicaa | Višković i Rakulj: Penzije će svim penzionerima u RS biti povećane za 2,17 odsto

​BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković najavio je danas da će svi penzioneri u RS biti obuhvaćeni usklađivanjem penzija i plata, te da će penzije biti uvećane za 2,17 odsto.

On je potvrdio da će iz budžeta biti izdvojena dodatna sredstva za oko 70.000 penzionera sa najnižim penzijama, koji ne bi bili obuhvaćeni godišnjom odlukom o redovnom usklađivanju penzionerskih primanja s platama u RS.

Sredstva za te namjene, u iznosu od pet do šest miliona će biti izdvojena iz budžeta RS, na osnovu odluke entitetske vlade.

Nakon sastanka s predsjednikom Udruženja penzionera RS Radetom Rakuljem, Višković je na konferenciji za novinare rekao da je prosječna plata u prošloj godini rasla za 2,17 odsto u odnosu na 2017., koliko po zakonu će biti povećanje penzija.

Rakulj očekuje nastavak dobre saradnje izvršne vlasti i Udruženja penzionera RS.

"Premijer je rekao da, uvijek kada se steknu materijalne pretpostavke u RS, učiniće se nešto za ovu populaciju koja je siromašna. Oko 70 odsto penzionera treba više sredstava da mogu uredno živjeti", dodao je Rakulj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije