BiH

Višković sa Kalabuhovim o daljoj saradnji Srpske i Rusije

Višković sa Kalabuhovim o daljoj saradnji Srpske i Rusije
Foto: N.N. | Višković sa Kalabuhovim o daljoj saradnji Srpske i Rusije

BANJALUKA - Predsjednik Vlade RS Radovan Višković primio je danas, u Banjaluci, u nastupnu posjetu, novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova.

Na sastanku je razgovarano o daljem unapređenju svih vidova saradnje između Republike Srpske i Ruske Federacije, posebno kada je riječ o saradnji u oblastima energetike, industrije i poljoprivrede.

Takođe, bilo je riječi i o trenutnoj situaciji u vezi sa pandemijom virusa korona i pitanjem nabavke vakcina.

Višković je upoznao ambasadora Igora Kalabuhova sa aktivnostima koje se odnose na nabavku vakcina, kao i sa mjerama Vlade Srpske usmjerenim na zaštitu ekonomije i zdravstvenog sektora u uslovima pandemije.

Na današnjem sastanku predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov razgovarali su i o daljem jačanju kulturnih i drugih veza između RS i Ruske Federacije, a razmijenili su mišljenja i o ostalim aktuelnim pitanjima u RS i BiH.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković poželio je dobrodošlicu ambasadoru Ruske Federacije u BiH Igoru Kalabuhovu, te mnogo uspjeha u budućem diplomatskom radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije