BiH

Višković sa predsjednikom Federacije lokalnih vlasti Izraela

Višković sa predsjednikom Federacije lokalnih vlasti Izraela
Foto: Twitter/ Влада Републике Српске | Višković: Podrška saradnji Saveza opština i gradova Srpske i Federacije lokalnih vlasti Izraela

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, razgovarao je danas u Banjaluci sa Haimom Bibasom, predsjednikom Federacije lokalnih vlasti Izraela.

Tokom sastanka, Višković je naglasio da je Vlada Republike Srpske podržava dugogodišnju saradnju između Saveza opština i gradova Republike Srpske i Federacije lokalnih vlasti Izraela.

Predsjednik Vlade je istakao da se zalaže da se ta saradnja, uz podršku Vlade, u narednom periodu dodatno unaprijedi i novim oblicima međusobnog povezivanja između lokalnih vlasti Republike Srpske i Izraela, navedeno je u saopštenju Biro za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

"Vlada Republike Srpske u Izrealu prepoznaje iskrenog prijatelja, a nadam se da ćemo u narednom periodu dodatno produbiti naše prijateljstvo i ojačati međusobnu saradnju u brojnim oblastima, uključujući i jačanje veza između lokalnih zajednica iz Republike Srpske i Izraela", rekao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade naveo je da su srpski i jevrejski narod povezani neraskidivim vezama, te da dva naroda gaje snažnu kulturu sjećanja na stradanje tokom Drugog svjetskog rata u koncetracionom logoru Јasenovac i drugim, brojnim zajedničkim stratištima. Federacija lokalnih vlasti Izraela već godinama, zajedno sa Republikom Srpskom, učestvuje u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu - Donjoj Gradini.

S druge strane, predsjednik Federacije lokalnih vlasti Izraela i gradonačelnik grada Modina Haim Bibas, istakao je da će ova asocijacija raditi na produbljivanju saradnje sa Savezom opština i gradova, kao srodnim udruženjem, ističući da Izrael i Republiku Srpsku veže neraskidivo prijateljstvo.

Bibas je najavio da će, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji, predstavnici Saveza opština i gradova biti njihovi gosti na godišnjoj konferenciji Federacije lokalnih vlasti Izraela, koja okuplja njihove lokalne zajednice, ali i brojne kompanije iz ove države.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije