BiH

Pratite nas na Google news

"Vlada RS će razmatrati mogućnosti za novo povećanje penzija"

"Vlada RS će razmatrati mogućnosti za novo povećanje penzija"
Foto: N.N. | "Vlada RS će razmatrati mogućnosti za novo povećanje penzija"
Srna

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas da će Vlada Srpske u skladu sa mogućnostima i prilivom sredstava razmatrati da li će biti u mogućnosti da izvrši i sljedeće vanredno usklađivanje penzija u Republici Srpskoj.

On je tokom "Aktuelnog časa" u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao da je Vlada u ovoj godini obezbijedila vanredno usklađivanje penzija u Republici Srpskoj na osnovu povećanog priliva sredstava za uplatu doprinosa, te da prati uplate i povećanje uplata.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da resorno ministarstvo intenzivno radi na sprovođenju zakonskih rješenja u vezi sa izdavanjem elektronske građevinske dozvole.

"Postoji još dosta obaveza i posla koji trebamo uraditi kao pripremne aktivnosti. Trenutno resorno ministarstvo radi na uredbi o objedinjenim procedurama i svim aktivnostima koje su potrebne na uspostavljanju elektronske građevinske dozvole", navela je Golićeva.

Ona je dodala da grupacija Svjetske banke zajedno sa predstavnicima resornog ministarstva priprema kompletnu proceduru kako bi u februaru iduće godine prve elektronske građevinske dozvole imali u dvije pilot-opštine, odnosno gradovima Banjaluka i Gradiška.

Najčitanije