BiH

Vlada RS najavila tužbu zbog onemogućavanja korištenje njenog sajta

Vlada RS najavila tužbu zbog onemogućavanja korištenje njenog sajta
Foto: Velibor Tripić | Vlada RS najavila tužbu zbog onemogućavanja korištenje njenog sajta

BANJALUKA – Vlada RS će tužiti kompaniju koja je bez najave i obavještenja onemogućila korištenje sajta Vlade Republike Srpske.

"Vlada Republike Srpske angažovaće pravne stručnjake da pripreme tužbu protiv kompanije", saopšteno je iz Vlade RS.

Blokadom domena.net, koji je plaćen do kraja februara 2025. godine, nanesena je, ističu iz Vlade RS,  određena šteta u komunikacija Vlade Republike Srpske sa građanima i cjelokupnom javnosti, ali bez obzira na blokadu koja je trajala nekoliko dana, građani nisu bili uskraćeni za informacije, aktivnoste i mjere koje je provodila Vlada, kao i njene službe.

Kako navode zvanični sajt Vlade RS od danas je dostupan na novom domenu vladars.rs. Napominju da je ovo je jedina zvanična stranica Vlade RS.

"Nakon odluke registratora iz Sjedinjenih Američkih Država stručne službe Vlade Republike Srpske su preduzele sve potrebne aktivnosti i od danas je sve osposobljeno za nesmetano funkcionisanje. Takođe, sve mejl adrese institucija Republike Srpske nalaziće se na domenu .rs, čime će se ponovo uspostaviti komunikacija sa cjelokupnom javnošću", ističu iz Vlade RS i naglašavaju da su svi podaci Vlade sačuvani, ništa nije uništeno ili otuđeno i od danas sve funkcioniše, kao i prije blokade.

"Preko 3000 stranica biće prevedene na novi domen .rs do kraja sedmice, te će svi sajtovi institucija Republike Srpske biti u funkciji", dodaju oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije