BiH

Vlada Srpske odobrila 900.262 KM za socijalno zbrinjavanje radnika

Vlada Srpske odobrila 900.262 KM za socijalno zbrinjavanje radnika
Foto: Vlad RS | Vlada Srpske odobrila 900.262 KM za socijalno zbrinjavanje radnika

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske odobrila je danas isplatu 900.262 KM za socijalno zbrinjavanje radnika, odnosno za potpunu i djelimičnu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 794 radnika iz 34 preduzeća koji su procesom stečaja i likvidacije preduzeća ostali bez posla.

Na sjednici u Banjaluci donesena je odluka o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj za iduću godinu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Razvijene jedinice lokalne samouprave su Banjaluka, Bijeljina, Gacko, Gradiška, Derventa, Doboj, Zvornik, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Laktaši, Mrkonjić Grad, Pale, Prijedor, Prnjavor, Stanari, Teslić, Trebinje i Ugljevik.

Srednje razvijene jedinice lokalne samouprave su Bileća, Brod, Kozarska Dubica, Kotor Varoš, Milići, Modriča, Sokolac, Srbac, Foča i Čelinac.

U saopštenju se navodi da su nerazvijene jedinice lokalne samouprave Bratunac, Višegrad, Vlasenica, Donji Žabar, Kostajnica, LJubinje, Nevesinje, Novi Grad, Petrovac, Petrovo, Ribnik, Rogatica, Han Pijesak, Šamac i Šipovo.

Izrazito nerazvijene jedinice lokalne samouprave su Berkovići, Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Istočni Stari Grad, Jezero, Kalinovik, Kneževo, Krupa na Uni, Kupres, Lopare, Novo Goražde, Osmaci, Oštra Luka, Pelagićevo, Rudo, Srebrenica, Trnovo, Čajniče i Šekovići.

Vlada Republike Srpske sufinansiraće projekate nerazvijenih i izrazito nerazvijenih opština.

Opština Vlasenica će realizovati projekat "Poboljšanje energetske efikasnosti javne rasvjete u urbanom području opštine Vlasenica" u ukupnom iznosu od 30.000 KM, a opština Višegrad projekat "Modernizacija Doma zdravlja - unapređenje ultrazvučne dijagnostike", čija je vrijednost 16.737 KM.

Opština Petrovo realizovaće projekat "Unapređenje obrazovanja Petrovo", u ukupnom iznosu od 15.000 KM, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije