BiH

Vlada TK nakon 100 dana: "Pravimo bolne promjene"

Vlada TK nakon 100 dana: "Pravimo bolne promjene"
Foto: N.N. | Vlada TK nakon 100 dana: "Pravimo bolne promjene"

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona na čelu s Kadrijom Hodžićem danas je obilježila 100 dana rada i napravila presjek dosadašnjih aktivnosti.

"Ova vlada donosi promjene, a posebno u borbi protiv korupcije", poručeno je iz Tuzle.

Po riječima premijera Hodžića, Vlada TK posebne napore ulaže u mehanizme za suzbijanje korupcije.

"To je čitav jedan set, strategije, borbe, pravljenja reda, donošenje zakona o porijeklu imovine, donošenja odluke o zapošljavanju u državnim službama u kojoj smo naznačili da se bira prvi s liste. Donijeli smo odluku kao moralni čin ove vlade da u svrhu transparentnosti članovi Vlade ne zapošljavaju članove porodice", pojašnjava premijer aktivnosti svoje vlade. Hodžić je siguran da ova vlada donosi neke korjenite promjene. Kako kaže, 100 dana je bio proces učenja i prilagođavanja.

"Bit će otpori veći nego što mislimo i otpori koji će nas isključivati, ne samo kao članove Vlade nego kao ličnosti. Ali vrijedi pokušati. Opredjeljenje ove vlade je da napravi promjene, a njih nema bez bolnih rezova", poručuje Hodžić. Na pitanje ima li podatak koliko je njegova vlada smijenila direktora i članova upravnih odbora, posebno 120 direktora osnovnih i srednjih škola prošle sedmice, premijer je odgovorio:

"Nismo smijenili. Za ovo pitanje smo pripremili posebnu pres-konferenciju."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije