BiH

Volja Banjalučana se mora poštovati

Volja Banjalučana se mora poštovati
Foto: Ustupljena fotografija | Volja Banjalučana se mora poštovati

BANJALUKA - ​"Mjesto za izgradnju vrtića se traži kao igla u plastu sijena, a neboderi niču kao pečurke. Sve ćemo uraditi da se sa mrtve tačke pokrene usvajanje Prostornog plana za Banjaluku. Građani iz različitih naselja su sa pravom rekli NE neboderima i betonu i volja Banjalučana mora da se poštuje", reagovao je predsjednik GrO Socijalističke partije Srpske (SPS), Saša Gligorić.

Gligorić je naglasio da će on i njegove kolege insistirati na usvajanju prostornog plana jer se izmjenama regulacionih planova pogoduje isključivo investitorima, a na štetu saobraćajne infrastrukture, prostora za igru djece i parkinga.  

"Podržavamo sve koji su sa razlogom ustali protiv urbanističkog precrtavanja Banjaluke i stojimo im na raspolaganju," ističe Gligorić.

Iako je prošlo više od tri godine od najave Draška Stanivukovića o novom Urbanističkom planu za koji je tvrdio da donosi novi koncept razvoja Banjaluke u narednih 20 godina, te da će sa tim strateški važnim dokumentom jasno biti definisane zone i plan građenja, od cijele priče nije ostalo ništa, sem mrtvog slova na papiru.

"Prema programskim smjernicama za izradu Urabinističkog plana, jedan od elemenata identiteta ovog dokumenta, biće očuvanje prirode i zelenih površina, te mjesta za odmor i rekreaciju“, napisao je tada Stanivuković, a danas smo svi svjedoci da se betonizacija Banjaluke odvija kao nikada ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije