BiH

Vučić: Da ne živimo za to da opanjkavamo jedni druge

Vučić: Da ne živimo za to da opanjkavamo jedni druge
Foto: Nedžad Uglješa | Vučić: Da ne živimo za to da opanjkavamo jedni druge

SARAJEVO - Mi u Srbiji ne možemo da budemo srećni ako nisu srećni ljudi u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli i drugim gradovima, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon donacije vakcina FBiH.

"Srećan sam ako ćemo vakcinama da spasimo pet, deset ili 20 života, ali sam došao da govorim o nečemu drugom", rekao je Vučić.

"Na sastanku sam zamolio da napravimo veliki samit BiH i Srbije na svim nivoima vlasti i da to bude najveći samit koji smo ikad napravili. Da šire otvorimo granice jedni prema drugima, da fitosanitarne inspekcije rade 24 sata da kamioni ne čekaju na granicama", rekao je Aleksandar Vučić.

On je rekao da nije samo pitanje vakcina, već povjerenja i da "ne živimo za to da opanjkavamo jedni druge kod svjetskih i evropskih zvaničnika".

"Živimo jedni pored drugih i nemamo nikog važnijeg. Da probamo da govorimo što više jednim glasom, jer smo mnogo jači kada govorimo jednim glasom prema Briselu i svetu", poručio je Vučić.

"Mi balkanski narodi možemo da se sami pomognemo. Zajednički možemo da idemo mnogo brže od naprednijih od nas, ako budemo verovali stvarali poverenje jedni prema drugima", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je u vezi s vakcinama naveo da su obezbijedili 10.000 AstraZeneka vakcina za FBiH i da će iz evropskih programa dobijati tu vakcinu kao najčešću.

Rekao je da mogi imaju primjedbe na AstraZeneku, ali je poručio da mogu da zatraže koju god vakcinu žele i Srbija će je dostaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije