BiH

Vučić: Neka Dodik još jednom razmisli o referendumu

Vučić: Neka Dodik još jednom razmisli o referendumu
Vučić: Neka Dodik još jednom razmisli o referendumu

BEOGRAD, - Premijer Aleksandar Vučić ponovio je danas da je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zamolio da preispita odluku o održavanju referenduma, jer vodi računa ne samo o interesima Srbije, već i o budućnosti Srpske.

"To je za mene danas najteže pitanje, jer je moja obaveza da ne pokažem nikad dozu ni lične, ni političke, ni državne sujete, da uvek čuvam odnose između Srbije i RS na najvišem nivou i neću više ni reč o tome reći", rekao je Vučić, upitan da li je dobio Dodikovo pismo vlastima BiH, susjednih zemalja i predstavnicima medunarodne zajednice povodom referenduma i šta misli o tome.

Vučić je na konferenciji za novinare podsjetio da je stav o referendumu iznio pri nedavnom susretu sa Dodikom, ističući da je obaveza Srbije da čuva regionalni mir i stabilnost, da vodi računa o svojoj državi, kao i da pomogne RS.

"To je ono što mi možemo da uradimo, sve drugo što bismo uradili... loše bih se osećao i ne želim da učestvujem u onome u čemu su neki drugi učestvovali", rekao je Vučić.

On je naveo da nema u vidu samo interese Srbije, već da misli o tome šta je dobro i za Srbiju i za Republiku Srpsku.

"Mislim da imam dobar i širok pogled u budućnost kad je u pitanju RS, da sam dobro video, ali uvjek dozvoljavam mogućnost da neko drugi bolje vidi od mene", rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija ničim neće ugrožavati regionalnu stabilnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije