BiH

Vučić: Znači, Zvizdić se zalaže za očuvanje KiM u okviru Srbije

Vučić: Znači, Zvizdić se zalaže za očuvanje KiM u okviru Srbije
Foto: Tanjug | Vučić: Znači, Zvizdić se zalaže za očuvanje KiM u okviru Srbije

BERLIN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je danas u Berlinu na izjavu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH koji se usprotivio prekrajanju granica na Balkanu navodeći da bi to loše moglo da se odrazi na cjelovitost BiH.

"Da li Zvizdić misili da Srbiji treba da se prekrajaju granice, a Bosni i Hercegovini ne", upitao je danas u Berlinu Vučić.

"Znači Zvizdić se zalaže za očuvanje Kosova u sastavu Republike Srbije", rekao je Vučić, kada je jedan od novinara prokomentarisao da je Zvizdićev stav prakično upravo suprotan tome zbog eventulanog domino efekta na BiH.

Lider Srbije je naglasio da do rješenja mora da se dođe kompromisom.

"Znači Zvizdić misli da Srbiji treba da se prekrajaju granice, a Bosni i Hercegovini ne. Zvizdić je mogao da misli na samo jedne granice. Ili je Kosovo dio Srbije, što je zvanična pozicija BiH ili nije. Hvala Zvizdiću što poštuje granice Srbije, a ako je mislio suprotno čudno je da mislim da mogu da se prekrajaju granice Srbije, a ne druge", rekao je Vučić.

Ponovio je i da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH.

"Jesam li milion puta ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH? Da li se ijednom dogodilo da sam negirao integritet BiH? Nije nigdje nikada", rekao je on.

U Berlinu se održava Samit o Zapadnom Balkanu, a učestvuju lideri BiH, Srbije, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije. Domaćini su njemačka kancerlarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron. Razgovorima prisustvuju i premijer Hrvatske Andrej Plenković i Slovenije Marjan Šarec, kao i predstavnici Evropske unije Federika Mogerini i Žan Klod Junker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije