BiH

Pratite nas na Google news

Vučić o deklaraciji SDA: Čekaju se odgovori Srpske

Vučić o deklaraciji SDA: Čekaju se odgovori Srpske
Foto: N.N. | Vučić o deklaraciji SDA: Čekaju se odgovori Srpske
Srna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pažljivo pričitao deklaraciju SDA, ali da će i dalje biti uzdržan, čekajući odgovore i akte Srba, odnosno zvaničnih institucija Republike Srpske i organa svih političkih partija u Srpskoj.

“Onda ću biti spreman da i sa njima razgovaram i da, umirujući situaciju, spuštajući tenzije, pronađemo neku vrstu zajedničkog imenitelja. Mislim da je to jedini odgovoran pristup u trenutku koji nije tako lagan”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je naveo da je danas imao dobre razgovore sa predstavnicima NATO-a u Beogradu i da vjeruje da će oni prenijeti njegove poruke generalnom sekretaru Alijanse Jensu Stoltenbergu, kao što je Beograd razumio njihove.

“Posebno o značaju očuvanja mira i stabilnosti u cijelom regionu. Tu mislim i na odnose Beograda i Prištine, ali i na neuporedivo širi region, posebno na situaciju u BiH”, precizirao je Vučić.

Vučić je, komentarišući predsjedničku kampanju u Hrvatskoj i napade na njega, rekao da bi volio da je čuo nešto što se tiče budućnosti, ali da za takvu saradnju, očigledno, mnogi nisu zainteresovani.

“Žao mi je zbog toga. Mi razmišljamo o budućnosti i spremni smo sa svima njima da sarađujemo, ali bez ikakvih ucjena o prošlosti, pogotovo od onih koji imaju ponajmanje prava da nas pitaju o prošlosti bilo šta, a kamoli da ucjenjuju po bilo kojem pitanju”,  rekao je Vučić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije