BiH

Vukanović tužio Ćurića i Petrovića

Vukanović tužio Ćurića i Petrovića
Foto: N.N. | Vukanović tužio Ćurića i Petrovića

TREBINJE - Odbornici "Za pravdu i red - liste Nebojše Vukanovića" podnijeli su krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, po ovlaštenju v.d. načelnika gradskog odjeljenja finansija Momira Šarenca, te protiv Luke Petrovića, generalnog direktora Elektroprivrede RS zbog, kako tvrde, sumnje da su oštetili gradski budžet za 486.000 maraka, što je Ćurić okvalifikovao tvrdnjama bez osnova.

U pitanju je novac kojim su izmirena ranija dugovanja FK Leotar, kako bi mogli nastaviti takmičenje u Premijer ligi, što je ranije bilo i najavljeno, a koji je, prema zakonskim ovlaštenjima koja gradonačelniku daje Skupština da ih može realocirati, prebačen iz gradskog budžeta.

Nebojša Vukanović i gradski odbornici njegove stranke su povodom ove tužbe održali i pres konferenciju ispred Gradske uprave, na kojoj je Vukanović zatražio da se uhapse sva trojica pomenutih i da im se odrede mjere zabrane zbog sumnji da će i dalje nastaviti sa zloupotrebama, te da će uticati na svjedoke.

On je rekao da više neće "prozivati" Mirka Ćurića i Luku Petrovića ako se ne uhapse, ne oduzmu im se telefoni, odrede mjere zabrane i podigne krivična prijava protiv njih, već će, kako je rekao, "u stopu pratiti, prozivati i maltretirati" tužioce.

"Ja kao gradonačelnik imam ovlaštenja upravo od Skupštine da mogu da realociram sredstva, da ih sa jednog konta prebacujem na drugi, sa jednog na drugo odjeljenje, a isto tako imamo i  javni poziv koliko se dodjeljuje fudbalskom klubu, a koliko ostalim klubovima", rekao je Ćurić, objašnjavajući da ovlaštenja za iznalaženje rješenja ima i od Savjeta za sport, Komisije za sport, Privrednog savjeta, Gradskog savjeta i cjelokupne pozicije Trebinja, te da je sve to zakonito i mimo politike.

On smatra da nije slučajna ulična pres konferencija organizovana uoči početka prve utakmice Premijer lige, napominjući da ulica svakako nije mjesto na kome se rješavaju bilo koji problemi.

Ćurić je istakao da se probelmi ne mogu rješavati maltretiranjem koje je najavio, kvalifikujući ih kao ozbiljne prijetnje i pritisak na sud kojim bi se trebali pozabaviti organi gonjenja.

"Da se jednom presiječe, da se vidi je li taj čovjek bolestan ili stvarno ima zle namjere, ili je instruisan od nekoga", dodao je Ćurić, zapitavši se dokle će jedan čovjek uznemiravati cio grad i slati ovakve poruke iz Trebinja  koje nisu dobre ni za turiste u ovom gradu, ali i same građane kojim su dosadila prozivanja i ulični performansi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije