BiH

Vukovljak: Čeka nas veliki posao

Vukovljak: Čeka nas veliki posao
Vukovljak: Čeka nas veliki posao

ŠAMAC - Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Predstavnički dom parlamenta BiH Jovan Vukovljak poručio je večeras biračima u Šamcu da predstavnike u parlamentima Republike Srpske i BiH čeka veliki posao i da će se, ukoliko bude izabran, zalagati da očuvanje ovlaštenja Srpske, za njenu samostalnost, integritet i suverenitet.

On je istakao da je DNS bitan politički faktor u Srpskoj i izrazio nadu da će tako ostati i poslije izbora.

"Očekujemo da ćemo nakon izbora imati 12 poslanika u Narodnoj skupštini Srpske i dva u parlamentu BiH", rekao je Vukovljak i dodao da će novi predsjednik Vlade Srpske biti iz DNS-a.

Kandidat ove koalicije za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Krsta Bajkanović poručio je da će se, ukoliko bude izabran, zalagati za "povrat nepravilno oduzete zemlje od seljaka".

"U prve dvije godine treba ponuditi nove zakone, a zatim insistirati na razvoju poljoprivrede, u koju je uvijek sigurno ulagati. Ima puno proizvođača u Semberiji i Posavini koji se bave poljoprivredom, a postojeći pravilnik o podsticajima eliminisao je male poljoprivredne proizvođače", kaže Bajkanović.

Kandidat DNS-NS-SRS za parlament Srpske iz Šamca Mihajlo Tovirac istakao je da koalicija kojoj pripada za predsjedničkog kandidata Srpske podržava Milorada Dodika, a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

On je večeras na predizbornoj tribini ove koalicije u hotelu "Plaža" u Šamcu, poručio da će se, ukoliko bude izabran zalagati da se u Šamcu otvori bolnica i radna mjesta za sposobne ljude.

Predsjednik NS-a Adam Šukalo izjavio je da je ova koalicija ono što nedostaje političkoj sceni Republike Srpske i da će reformama otvoriti put Srpskoj, kao što je to učinjeno u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije