BiH

Vulin i Dodik obišli porodicu Bajić u Drvaru

Vulin i Dodik obišli porodicu Bajić u Drvaru
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije | Vulin i Dodik obišli porodicu Bajić u Drvaru

DRVAR - Tokom današnje posjete Drvaru ministar odbrane Aleksandar Vulin i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posjetili su i domaćinstvo porodice Bajić u tom gradu, a majka troje djece Novka Bajić, tekstilni tehničar, biće jedna od stotinu radnika koja će dobiti zaposlenje u pogonu vranjskog "Jumka".

Novka Bojić je godinama nezaposlena, supruga je ratnog vojnog invalida, koji je radio teške poslove kako bi obezbijedio egzistenciju porodici, a riječ je o povratnicima u Drvar. Posao u novom pogonu obezbijediće bolji život za nju i njenu porodicu, koja svoju budućnost vidi u tom gradu.

"Zahvaljujem svima koji su došli, i predsjedniku Dodiku i ministru Vulinu. Ovo zaposlenje mi znači sve i za našu malu opštinu to znači napredak", rekla je Novka Bajić ispred svog skromnog doma u Drvaru, u kome je danas ugostila Vulina i Dodika.

Nakon posjete i razgovora sa članovima porodice Bajić u Drvaru, Vulin je rekao da je veoma srećan što je u prilici da pokaže kako Srbija mijenja na bolje živote Srba gdje god da oni žive.

"Troje divne dece koja će imati još srećnije i još bolje detinjstvo. Imali su oni i do sada srećno detinjstvo sa ovim dobrim roditeljima i opštinu koja brine o njima, ali sada će imati još bolje i lepše. Srbija je tu da brine o svakom Srbnu bez obzira gde on živi", kazao je ministar.

Dodik je rekao da je današnja posjeta porodici Bajić bila znak ohrabrenja i podrške zbog istrajnosti i strpljenja koje su pokazali u rehabilitaciji svog doma, jer su se kao izbjeglice vratili u svoj kraj, što svjedoči o njihovoj odlučnosti.

"Nadam se da je priča o pogonu Jumka u ovom gradu dobra priča za sve, a i za domaćicu koja će biti zaposlena", kazao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije