BiH

Za izbore u Prijedoru prijavljeno 11 stranaka i pet nezavisnih kandidata

Za izbore u Prijedoru prijavljeno 11 stranaka i pet nezavisnih kandidata
Foto: Nezavisne novine/Nataša Martić | Za izbore u Prijedoru prijavljeno 11 stranaka i pet nezavisnih kandidata
Uroš Vukić

PRIJEDOR, SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH ovjerila je prijave za 11 političkih stranaka i pet nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.

Kako je saopšteno iz CIK-a nakon današnje sjednice prijave su ovjerene nakon razmatraja Izvještaja o izvršenim provjerama političkih subjekata koji su se prijavili za učešće na izboroma.

Tako je CIK ovjerio prijave za 11 stranka i to: SNSD-u, SDS-u, PDP-u, DNS-u, Radničkoj partiji, Lijevo krilo, RE-BALANS, Krug, SNS FBiH- Samo najbolji idu naprijed, Demokratski centar Republike Srpske i Otadžbinska stranka, te nezavisnim kanditatima: Slađana Radaković, Danijel Simatović, Mladen Unijat, Vijekoslav Krneta i Saša Stupar

"Ovjerene političke stranke zahtjeve za ovjeru koalicija podnose do petka do 16 časova", dodali su u CIK-u.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je uoči današnjeg sastanka lidera opozicionih stranaka da očekuje novi zajednički korak ka okupljanju opozicije za dogovor oko kandidata za gradonačelnika Prijedora.

"Očekujem da će opozicija po tom pitanju napraviti neke ključne dogovore i približiti se onom najvažnijem pitanju oko kandidata za gradonačelnika", rekao je Šarović.

Podsjećamo, nedavno je CIK raspisao izbore i zakazao ih za 12. decembara kada će Prijedorčani birati nasljednika Dalibora Pavlovića. Pavlović sada već bivši gradonačelnik Prijedora nedavno je prihvatio prijedlog stranačkog šefa Milorada Dodika i podnio neopozivu ostavku nakon što su u javnost procurile skandalozne fotografije na kojima je glavni akter prvi čovjek grada na Sani.

Pavlović je tada tvrdio da je cijeli događaj "namontiran" od strane opozicije, te u svom pismenom obrazloženju ostavke, detaljno objasnio i viđenje nemilog događaja koji danima kruži društvenim mrežama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije