BiH

Za opoziv načelnika Bratunca 360 birača više

Za opoziv načelnika Bratunca 360 birača više
Foto: Arhiva/Ilustracija | Za opoziv načelnika Bratunca 360 birača više

BRATUNAC - Opoziv načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića, prema do sada prebrojanim glasovima, uključujući nepotvrđene glasačke listiće i mobilni tim, podržalo je 360 birača više, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Bratunac Ivana Milanović.

Milanovićeva je precizirala da je opoziv podržao 3.641 birač, protiv je bio 3.281, a bio je 141 nevažeći listić.

Ona je navela da je na nepotvrđenim glasačkim listićima 260 birača glasalo za opoziv, 366 protiv, dok je 16 listića bilo nevažeće.

Za glasanje putem mobilnog tima 10 birača je podržalo opoziv, dok je 11 bilo protiv.

Milanovićeva je navela da će se 18. avgusta brojati listići birača koji su glasali poštom, te istakla da ovi glasovi tek treba da pristignu.

Skupština opštine Bratunac je 7. jula, glasovima 19 prisutnih od ukupno 25 odbornika, donijela odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika ove lokalne zajednice.

Kao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine Bratunac u posljednjih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije