BiH

Za projekte u Goraždu, Nevesinju i Fojnici odobrena 194.784 evra

Za projekte u Goraždu, Nevesinju i Fojnici odobrena 194.784 evra
Foto: Srna | Za projekte u Goraždu, Nevesinju i Fojnici odobrena 194.784 evra

SARAJEVO - Vlada Japana odobrila je 194.784 evra (oko 381.000 KM) za tri projekta u Goraždu, Nevesinju i Fojnici, koji su namijenjeni za primarnu zdravstvenu zaštitu i zbrinjavanje mentalno invalidnih lica.

Riječ je o obezbjeđivanju grant sredstva za dva projekta nabavke sanitetskih vozila i medicinske opreme za domove zdravlja u Goraždu i Nevesinju i jedan projekat nabavke poljoprivredne opreme za Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Bakovići" u Fojnici, saopšteno je iz Ambasade Japana u BiH.

Grant ugovore potpisali su danas u Ambasadi Japana u Sarajevu ambasador Ito Makoto i direktori ovih ustanova.

Vlada Japana odobrila je 72.096 evra (oko 141.000 KM) za Projekat opremanja Doma zdravlja "Dr Isak Samokovlija" u Goraždu sa dva sanitetska vozila.

Za projekat opremanja Doma zdravlja Nevesinje sanitetskim vozilom i medicinskom opremom odobreno je 53.869 evra (oko 105.400 KM).

Ova donacija omogućiće Domu zdravlja pružanje bolje i pravovremene usluge prevoza, kao i kvalitetnije zdravstvene usluge pacijentima u Nevesinju i Istočnom Mostaru, a oko 6.400 pacijenata godišnje će imati direktnu korist.

Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Bakovići" odobreno je 68.819 evra (oko 134.600 KM) za poljoprivrednu opremu, ćime je omogućena nabavka traktora i 20 priključnih mašina za potrebe zemljoradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije