BiH

Za šest policijskih funkcija u BiH prijavio se 21 kandidat

Za šest policijskih funkcija u BiH prijavio se 21 kandidat
Foto: Arhiva | Za šest policijskih funkcija u BiH prijavio se 21 kandidat

SARAJEVO - Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) razmotrio je pristigle prijave na javni konkurs za sprovođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH, saopšteno je iz ove institucije.

Kako se navodi u saopštenju, kandidati su se mogli prijavljivati na ukupno šest oglašenih pozicija.

"To su direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dva izvršioca, direktora Granične policije BiH, zamjenik direktora Granične policije BiH, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je konstantovano da se za oglašene pozicije prijavio ukupno 21 kandidat, od kojih se značajan broj prijavio za više od jedne oglašene pozicije.

Kako saznaju "Nezavisne", mnoga imena koja su do sada obavljala rukovodeće pozicije, prijavila su se na konkurs.

"Zoran Galić, trenutni direktor Granične policije BiH konkurisao je na poziciju direktora SIPA i poziciju direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Đuro Knežević, zamjenik direktora SIPA, konkurisao je za istu poziciju. Dragan Kulić, koji je vršio poziciju pomoćnika direktora za organizaciju i operacije Granične policije, konkurisao je za zamjenika direktora Granične policije BiH", kazao je naš izvor.

Svevlad Hoffmann, zaposlenik Granične policije BiH, konkurisao je na poziciju direktora ove institucije.

Tu su i Ivica Bošnjak, zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je konkurisao za istu poziciju, te Fahrudin Halać, koji je trenutno zamjenik direktora Granične policije BiH, a ponovo je konkurisao na istu poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije