BiH

Za zbrinjavanje otpada u Mostaru pet miliona evra

Za zbrinjavanje otpada u Mostaru pet miliona evra
Foto: Nedžad Uglješa | Za zbrinjavanje otpada u Mostaru pet miliona evra

SARAJEVO – Savjet ministara BiH usvojio je danas inicijativu i imenovao delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu između BiH i EBRD-a koji je vrijedan pet miliona evra za upravljanje čvrstim otpadom u Mostaru.

Kako se navodi u saopštenju Savjeta ministara BiH, ovaj projekat usko je povezan sa još dva projekta usmjerena na adekvatno  zbrinjavanje otpada u gradu Mostaru u korist svih stanovnika grada.

U saopštenju se ističe da je na sjednici usvojena Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke (EIB) za Koridor 5c, dionicu Ovčari – Mostar sjever u iznosu od 300 miliona evra.

"Projekat podrazumijeva finansiranje izgradnje dionice autoputa od Ovčara do Mostara sjever na Koridoru 5s, a izgradnja autoputa će biti podijeljena na dionice Ovčari — Mostar sjever i Mostar sjever — Mostar jug", stoji, između ostalog, u saopštenju.

Dalje se navodi da je BiH osigurala novac za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare.

"Na ovaj način biće osigurano 2,5 miliona KM za finansiranje 50 odsto procijenjene vrijednosti projekta izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Tare na magistralnom putu M-18 na lokaciji Hum, BiH – Šćepan Polje, Crna Gora", piše u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije