BiH

"Zadovoljstvo zbog namjere Hrvatske da donira vakcine BiH"

"Zadovoljstvo zbog namjere Hrvatske da donira vakcine BiH"
Foto: N.N. | "Zadovoljstvo zbog namjere Hrvatske da donira vakcine BiH"

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević rekla je da će ovo ministarstvo preduzeti sve kako bi donacija Hrvatske u vakcinama protiv virusa korona bila realizovana u najkraćem roku.

Gudeljevićeva je na sastanku sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom izrazila zadovoljstvo zbog namjere Hrvatske da donira BiH određene količine vakcina protiv virusa korona.

Gudeljevićeva je informisala Radmana o aktualnoj situaciji u vezi sa nabavkom vakcina, te ukazala da program Kovaks nije ispunio očekivanja, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Prema njenim riječima, to je razlog što su intenzivirane aktivnosti nabavke vakcine kroz mehanizam EU, a u međuvremenu su izuzetno značajne donacije prijateljskih zemalja.

U razgovoru je posebno naglašena želja da se dobri odnosi dvije zemlje unaprijede u svim područjima, a Gudeljevićeva je dodala da u područjima u kojima djeluje njeno ministarstvo postoje velike mogućnosti za dalji napredak saradnje i otvaranje novih modela.

"Nauka, kultura, obrazovanje, sport su područja u kojima je prirodno da postoji saradnja dvije zemlje. Na nama je da prijateljske veze stanovnika BiH i Hrvatske institucionalno dižemo na još veći nivo", istakla je Gudeljevićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije