BiH

Zatler: Bitan rad na ključnim prioritetima na putu ka EU

Zatler: Bitan rad na ključnim prioritetima na putu ka EU
Foto: N.N. | Zatler: Bitan rad na ključnim prioritetima na putu ka EU

SARAJEVO - Johan Zatler, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik za BiH, izrazio je zadovoljstvo konstruktivnom ulogom koju Parlamentarna skupština BiH ima u procesu približavanju Evropskoj uniji.

On je tokom sastanka sa članovima kolegija Doma naroda Draganom Čovićem i Nikolom Špirićem, te Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanom Krišto i Denisom Zvizdićem, istakao da je vrlo bitno i u narednom periodu ostati fokusiran na rad na ključnim prioritetima koje zemlja treba da ispuni kako bi ostvarila napredak u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. 

Zatler je sa članovima kolegija razgovarao i o prioritetima za koje se pretpostavlja da su ostvarivi u relativno kratkom roku i na kojima bi se moglo raditi i do predstojećih lokalnih izbora.

Članovi kolegija istakli su da su u radu na značajnom broju prioriteta već ostvareni ozbiljni pomaci. 

Tokom razgovora naglasili su da će u kapacitetu članova rukovodstava domova uložiti dodatan napor kako bi Parlamentarna skupština BiH dala puni doprinos realizaciji zadataka koji znače dodatni napredak na ostvarivanju kandidatskog statusa, te da će nastojati ostvariti konstruktivnu ulogu i kada se imaju u vidu obaveze koje stoje pred Vijećem ministara, drugim organima BiH kao i nižim nivoima vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije