BiH

Zatler: Snimci razgovora Tadićeve i Mehmedagića pokreću pitanje integriteta

Zatler: Snimci razgovora Tadićeve i Mehmedagića pokreću pitanje integriteta
Foto: Arhiva | Zatler: Snimci razgovora Tadićeve i Mehmedagića pokreću pitanje integriteta
Srna

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler rekao je danas da snimci razgovora glavnog tužioca BiH Gordane Tadić i direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića pokreću niz pitanja, prije svega, integriteta nosilaca najviših funkcija u BiH, pa tako i pravosudne.

"Snimci pokreću pitanja profesionalizma i profesionalnog rada, te nezavisnosti djelovanja različitih organa vlasti", rekao je Zatler novinarima u Zenici, komentarišući sadržaj razgovora Mehmedagića i Tadićeve koji je tajno sniman i čiji je sadržaj procurio u javnost.

Zatler je istakao da nije slučajno da EU kontinuirano insistira na vladavini prava, uz akcenat da nema pravog evropskog puta bez napretka u ovim oblastima.

"Zato toliko na tome i insistiramo. Do sada smo, nažalost, bili svjedoci da je malo napretka postignuto u ovim oblastima", konstatovao je Zatler.

On je dodao da je bilo i iskoraka poput imenovanja novog rukovodstva Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH.

"Kada u narednim danima profunkcioniše rad Parlamentarne skupštine BiH očekujemo što prije izmjene i dopune zakona o VSTS-u, koje se tiču pitanja integrtiteta pravosudnih funkcija", rekao je Zatler.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije