BiH

Zatler sutra u Banjaluci

Zatler sutra u Banjaluci
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Zatler sutra u Banjaluci

SARAJEVO - Šef Delegacije EU Johan Zatler boraviće sutra i u utorak, 21. juna, u Banjaluci, gdje bi trebalo da se sastane sa zvaničnicima Republike Srpske, otvori postavku "Mali sajam velikih mogućnosti" i posjeti Upravu za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, najavljeno je Delegacije EU.

Iz Delegacije EU su naveli da bi Zatler trebalo da se sastane sa predstavnicima vlasti Republike Srpske, gradskih vlasti, obudsmanima BiH, te da obiđe korisnike EU grantova u sklopu projekta "EU for biznis".

Zatler će sutra, kako je najavljeno, otvoriti postavku "Mali sajam velikih mogućnosti" koja se organizuje u okviru kampanje Delegacije EU kojom se želi promovisati podrška privatnom sektoru i ekonomskom razvoju BiH.

"Mali sajam velikih mogućnosti" je putujuća postavka na otvorenom koja će na inovativan način predstaviti više od 15 uspješnih kompanija iz BiH koje su podržane sredstvima EU.

Zatler će u utorak, 21. juna, posjetiti UIO BiH povodom kontinuirane podrške EU na modernizaciji i unapređenju rada ove institucije u skladu sa zahtjevima EU.

EU je isporučila UIO BiH oko 1.300 najnovijih laptopa, računara i drugu informatičku opremu uključujući servere, mrežne bezbjednosne uređaje.

Dodatno je isporučena i laboratorijska oprema za carinsku laboratoriju, a ukupna vrijednost obje nabavke iznosi 2,3 miliona evra.

Pored nabavke visokosofisticirane opreme, EU pomaže UIO u usklađivanju s pravnom tekovinom EU, a podržala je i u procesu sticanja kvalifikacionog digitalnog potpisa koji bi trebalo biti u upotrebi od 1. avgusta, a pomoći će u korištenju pojednostavljenih postupaka u procesima indirektnog oporezivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije