BiH

Pratite nas na Google news

Završena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji"

Završena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji"
Foto: Srna | Završena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji"
Srna

BEOGRAD - U Beogradu je večeras svečano završena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", čije je programe tokom sedam dana mogla da vidi publika u 21 gradu i opštini u Srbiji.

Na večerašnjoj svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu obratila se predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je zvanično zatvorila manifestaciju.

Okupljenima se obratio Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske koje organizuje ovu manifestaciju.

Nakon toga održan je koncert Banjalučke filharmonije u okviru kojeg je kao posljednja izvedena kompozicija "Marš na Drinu" Stanislava Biničkog, koju je publika pozdravila aplauzom.

Tokom koncerta Banjalučkom filharmonijom dirigovala je Vesna Šouc-Tričković, a kao solisti nastupili su operski pjevači - soprani Snežana Savičić-Sekulić i Dunja Simić, te bariton Vasa Stajkić.

Na početku svečanosti izvedene su himne Republike Srpske i Srbije "Moja Republika" i "Bože pravde".

Zatvaranju manifestacije u Narodnom pozorištu, osim Cvijanovićeve, prisustvovali su ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, kao i drugi zvaničnici i brojne javne ličnosti.

Tradicionalnu manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji" otvorio je 4. septembra u Narodnom pozorištu u Beogradu srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je tada predložio da ova manifestacija od naredne godine nosi naziv "Dani Srpske i Srbije".

Ova manifestacija, koja građanima Srbije svake godine putem zanimljivih programa predstavi kulturu, umjetnost, nauku, prosvjetu i privredu Republike Srpske, ove godine je imala 24 programa u više od 30 izvođenja u 21 gradu i opštini u Srbiji - od Subotice do Vranja, od Užica do Vršca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije