BiH

Završena obdukcija tijela djevojčice iz Kaknja

Završena obdukcija tijela djevojčice iz Kaknja
Foto: Facebook | Završena obdukcija tijela djevojčice iz Kaknja
N.N.

Vještak sudske medicine Nermin Sarajlić potvrdio je da je završena obdukcija tijela dvoipogodišnje Džene Gadžun koja je tragično preminula nekoliko dana nakon komplikacija pri operativnom zahvatu u privatnoj klinici u Sarajevu, prenose federalni mediji.

Obdukcija će pokazati uzrok smrti djevojčice, a rezultati se mogu očekivati narednih dana. Za potvrdu uzroka koji je doveo do teške kome tokom operacije biće potrebne dodatne analize, istraga i vještačenja koju sprovode vještaci i tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima policije i inspektorima.

U cilju rasvjetljavanja slučaja proteklih dana su izvršeni inspekcijski nadzori u Specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji "Dr Halimić", "Privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola Prim. dr Suad Rožajac" i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji "Bejtović".

Iz Tužilaštva KS su rekli da će nakon analize prikupljene medicinske dokumentacije, nalaza obdukcije, potrebnih vještačenja, analize izjava više osoba te drugih radnji dokazivanja koje se poduzimaju, utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti vezano za liječenje i smrt djevojčice.

Inače, sinoć je stotinjak građana protestovalo ispred ordinacije "Bejtović" u Sarajevu u kojoj je operisana tragično preminula djevojčica. Operaciju je izvela doktorica Nina Jovanović iz ordinacije "Dr. Halimić". Utvrđeno je za Jovanović nije posjedovala privremenu licencu za dopunski rad niti licencu Ljekarske komore KS.

(Klix)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije