BiH

Zbog američkih sankcija službenici SDS-a završili na birou

Zbog američkih sankcija službenici SDS-a završili na birou
Foto: Arhiva | Zbog američkih sankcija službenici SDS-a završili na birou

DOBOJ - Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas da je ta stranka zbog gašenja računa SDS-a i onemogućenog platnog prometa usljed američkih sankcija odlučila da službenike zaposlene u toj stranci uputi na Zavod za zapošljavanje kako bi ostvarili određeni dio ličnog dohotka koje ih sleduje po zakonu.

"Radnici su, da ne bi izgubili svoje pravo koje mogu da ostvare na birou rada kroz određeni procenat ličnog dohotka, plaćene poreze i doprinose, dobili ugovore o rješenju o otkazu da bi mogli da se prijave na biro da ne bi izgubili to pravo jer postoje zakonski rokovi za prijave", rekao je Miličević Srni.

On očekuje da će u tom međuprostoru, dok budu na birou, a taj period će zavisiti od ostvarenog radnog staža, biti riješen problem njihovog finansiranja preko zakonom definisanih načina, što stranku sleduje preko lokalnih i republičkih budžeta od odbornika i poslanika, s obzirom da je to novac koji je i služio za isplatu ličnih dohodaka radnicima.

Miličević je rekao da nema drugog načina isplate ličnog dohotka, osim preko računa.

"Dakle to je razlog zašto je to tako, a razliku u plati, jer je to niži lični dohodak na birou nego ovaj regularni, nastojaćemo da im refundiramo na drugi način i to nije nova vijest", rekao je Miličević, prenosi Srna.

Račun SDS-a ugašen je 29. marta. SDS je od 2004. godine na crnoj listi američke Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije