BiH

Zeljković se vraća na čelo Instituta za javno zdravstvo RS?

Zeljković se vraća na čelo Instituta za javno zdravstvo RS?
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Zeljković se vraća na čelo Instituta za javno zdravstvo RS?

BANJALUKA - Branislav Zeljković, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u aferi "korona ugovori", a koji je nedavno pušten iz pritvora, trebalo bi da se vrati na funkciju direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, potvrdio je izvor "Nezavisnih novina".

Zeljković je, podsjeća naš izvor, rješenjem Vlade Republike Srpske udaljen sa te pozicije dok mu, kako je tada rečeno, traje pritvor.

"Formalno-pravno, u ovom momentu nema nikakvih smetnji da se vrati na tu funkciju, jer mu je istekao pritvor. On je trenutno na bolovanju, a kada se vrati na posao, vraća se na funkciju koji je ranije objavljao", tvrdi naš izvor.

Tim povodom tražili smo stav i iz Republičkog javnog tužilaštva, odakle su nam rekli da nemaju informaciju o eventualnom vraćanju Zeljkovića na direktorsku funkciju.

"Ukoliko je informacija da se Zeljković vraća na tu funkciju tačna, stav Tužilaštva je da je to očigledna podrška vlasti licima koja se procesuiraju za koruptivna krivična djela", rekla je za "Nezavisne novine" Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije