BiH

Zolju terete da je zlostavljala civile

Zolju terete da je zlostavljala civile
Foto: N.N. | Zolju terete da je zlostavljala civile
Vesna Duka

​TREBINJE - Službenici Policijske uprave Trebinje su Tužilaštvu BiH dostavili dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv Konjičanke Raseme Handanović (47) zbog postojanja sumnje da je počinila „Zločin protiv čovječnosti“ i „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Ova ženu, koju su u ratu nazivali Zolja, u novoj se dopuni izvještaja tužilaštvu sumnjiči da je u Donjem Selu, opština Konjic, kao pripadnik zloglasne jedinice “Zulfikar”, Armije RBiH, bezobzirno tukla i zlostavljala zarobljene civile, njih stotinu i to 80 hrvatske i 20 srpske nacionalnosti.

Protiv Handanovićeve se vodi još jedan proces za ratni zločin, gdje je, zajedno sa Elmedinom Čauševićem, u maju 1993. godine, zlostavljala jedan hrvatski bračni par u selu Grabovci, ali je u trećem predmetu 2012. godine već osuđena na pet i po godina zatvora, nakon što je priznala krivicu za učešće u strijeljanju šest Hrvata u selu Trusini 16. aprila 1993. godine.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

beha, mala zemlja za veliku nuždu

glavati tešanjski-seljak, sparing partner ovogodišnjeg pobednika saničke koride, Brizonje, obratio se uživo u programu Senada, fejs, da mu se pomogne da i ovo što ih migranti klimaju po parkinzima udje u radni staž za pemziju, kako veli, - jes da je ljepo al pakaš bridi, ba !!!

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije