BiH

Zoran Kalinić kandidat za predsjednika Republike Srpske

Zoran Kalinić kandidat za predsjednika Republike Srpske
Foto: Ustupljena fotografija | Zoran Kalinić kandidat za predsjednika Republike Srpske

Na sjednici Predsjedništva stranke Naša priča Republika Srpska jednoglasno je donesena odluka da prof. dr Zoran Kalinić, na predstojećim izborima, bude kandidat za predsjednika Republike Srpske, saopšteno je iz ove stranke.

Naša priča Republika Srpska je politička stranka u Republici Srpskoj koja zastupa novu ideološku platformu pokreta Naša priča Srbija koji predvodi Gordana Valčić iz Beograda.

"Imajući u vidu da period kapitalizma kakvog poznajemo, u okviru liberalne ideologije, gubi svoj intezitet, kako u svijetu, tako i kod nas, za stabilizaciju privrede i društva u cjelini neophodna je potpuno nova ideološka platforma koja će sačuvati duhovne osnovne našeg naroda i iznjedriti nov pristup ekonomskog razvoja i jačanja svih aspekata u društvu zasnovanih na principima samoodržanja, pravde i prava", poručili su iz ove stranke.

"Pokret Naša priča afirmiše novi model društva na konceptu samoodržive ekonomije jednakih mogućnosti i društva u kome će narod na ovim prostorima živjeti slobodno, razvijati vlastitu ekonomiju i dobre odnose sa komšijama. Usvojen je i program predizbornih aktivnosti i predstavljen predizborni slogan stranke NAŠA PRIČA Republika Srpska: "Republika Srpska treba da bude naša priča, a ne tuđa!", izjavio je Kalinić.

Profesor Kalinić je pozvao narod da 'prepozna djelovanje i program predizborne kampanje NAŠA PRIČA Republika Srpska kao potrebu da Republika Srpka bude naša priča, a ne tuđa!'

Predsjednik stranke Naša priča Republika Srpska Boško Banjacm kazao je da 'razvojni kapaciteti stranke Naša priča Republika Srpska znače mogućnost da budemo samostalni nosioci jedinstvenog programa koji će pružiti narodu bolju egzistenciju'.

Donesena je i odluka o formiranju regionalnih izbornih štabova stranke NAŠA PRIČA Republika Srpska i imenovani povjerenici i nosioci lista za izborne jedinice u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije