BiH

Pratite nas na Google news

Žunić: Nacrt zakona o sportu u grupi važnijih akata

Žunić: Nacrt zakona o sportu u grupi važnijih akata
Foto: N.N. | Žunić: Nacrt zakona o sportu u grupi važnijih akata
Srna

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da Nacrt zakona o sportu po svom obimu i sadržaju i oblastima koje uređuje spada u grupu važnijih akata koji se donose u ovoj godini.

"Možemo reći da smo sportska nacija jer ostvarujemo rezultate koji nisu proporcionalni broju stanovnika i novcu koji ulažemo u sport", rekao je Žunić tokom skupštinske rasprave o Nacrtu zakona o sportu.

On je istakao da je Zakon o sportu iz 2002. godine davno prevaziđen, te da je jedan od osnovnih zadataka resornog ministarstva bio donošenje novog zakonskog rješenja.

"Mislim da je ovaj nacrt zakona koji ima 174 člana donesen na vrijeme, vrlo korektno urađen i sveobuhvatno uređuje oblast sporta", rekao je Žunić.

On je naveo da je značajno to što je ovim nacrtom zakona stavljena mogućnost sportista iz Republike Srpske da se na osnovu paralelnih veza koje Srpska ima sa Srbijom opredijele da igraju za reprezentaciju Srbije.

"Važno je što smo ovim nacrtom zakona detaljno obradili škole sporte jer je to bio neuređen prostor, kontrolu posebnih uslova koje se odnose na stručni kadar, adekvatnu zdravstvenu zaštitu", kaže Žunić.

Poslanik SDS-a Tomica Stojanović smatra da će predloženi zakon o sportu biti bolji od postojećeg i da će koliko-toliko poboljšati situaciju u toj oblasti.

"Ovaj zakon je značajan svim sportskim klubovima koji se takmiče na prostoru Republike Srpske i može im mnogo pomoći", istakao je Stojanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije