BiH

Žunić: Nacrt zakona o sportu u grupi važnijih akata

Žunić: Nacrt zakona o sportu u grupi važnijih akata
Foto: N.N. | Žunić: Nacrt zakona o sportu u grupi važnijih akata

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da Nacrt zakona o sportu po svom obimu i sadržaju i oblastima koje uređuje spada u grupu važnijih akata koji se donose u ovoj godini.

"Možemo reći da smo sportska nacija jer ostvarujemo rezultate koji nisu proporcionalni broju stanovnika i novcu koji ulažemo u sport", rekao je Žunić tokom skupštinske rasprave o Nacrtu zakona o sportu.

On je istakao da je Zakon o sportu iz 2002. godine davno prevaziđen, te da je jedan od osnovnih zadataka resornog ministarstva bio donošenje novog zakonskog rješenja.

"Mislim da je ovaj nacrt zakona koji ima 174 člana donesen na vrijeme, vrlo korektno urađen i sveobuhvatno uređuje oblast sporta", rekao je Žunić.

On je naveo da je značajno to što je ovim nacrtom zakona stavljena mogućnost sportista iz Republike Srpske da se na osnovu paralelnih veza koje Srpska ima sa Srbijom opredijele da igraju za reprezentaciju Srbije.

"Važno je što smo ovim nacrtom zakona detaljno obradili škole sporte jer je to bio neuređen prostor, kontrolu posebnih uslova koje se odnose na stručni kadar, adekvatnu zdravstvenu zaštitu", kaže Žunić.

Poslanik SDS-a Tomica Stojanović smatra da će predloženi zakon o sportu biti bolji od postojećeg i da će koliko-toliko poboljšati situaciju u toj oblasti.

"Ovaj zakon je značajan svim sportskim klubovima koji se takmiče na prostoru Republike Srpske i može im mnogo pomoći", istakao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije