BiH

Žunić: PDP ostavio iza sebe 150.000 nezaposlenih

Žunić: PDP ostavio iza sebe 150.000 nezaposlenih
Foto: N.N. | Žunić: PDP ostavio iza sebe 150.000 nezaposlenih

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić rekao je danas u Narodnoj skupštini da je PDP, odlazeći ranije sa vlasti, ostavio iza sebe 150.000 nezaposlenih u Republici Srpskoj.

"Prodali ste 550 preduzeća u privatizaciji koja je bila kriminalna i ostavili radnike na ulici. Oko 180 miliona KM je ova vlast dala tim radnicima da im se uveže radni staž", podsjetio je Žunić.

On je naglasio da je tadašnja opoziciona vlast Fabriku glinice Birač prodala Litvancima, otpisala im obaveze, dala povlašćene tarife...

"I onda smo mi krivi za te Litvance... Ostavili ste dug od dvije plate u javnom sektoru, kao i tri penzije. Pričate o javnom dugu koji je tada sa 1,7 milijardi porastao na 3,1 milijardi KM ili 59 odsto BDP-a. Sada je taj dug 39 odsto BDP-a", naglasio je Žunić.

On je, komentarišući diskusije pojedinih opozicionih poslanika, ocijenio da PDP želi da se ta pogubna politika opet vrati, ali da građani nisu naivni.

"A kada govorite o Zakonu o igrama na sreću, nije prošla godina od kad smo ga usvojili i kada je 17 miliona KM po tom osnovu bilo u budžetu, a već sada imamo 60 miliona KM. Biće još više", rekao je Žunić tokom poslaničke rasprave Prijedloga Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina, koji se donosi po hitnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije