BiH

Žunić: Program reformi zaustavio put ka članstvu u NATO

Žunić: Program reformi zaustavio put ka članstvu u NATO
Foto: Arhiva | Žunić: Program reformi zaustavio put ka članstvu u NATO

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da je Programom reformi BiH zaustavljen put BiH ka punopravnom članstvu u NATO savezu, za razliku od dokumenata koji su ranije bili utvrđeni.

"Najvažnija rečenica u ovom dokumentu jeste da se ne prejudicira članstvo BiH u NATO. U Programu reformi navodi se da je BiH posvećena poboljšanju odnosa sa ovim savezom, ali je put ka članstvu zaustavljen", rekao je Žunić Srni.


Šta piše u Programu reformi možete pročitati na OVOM LINKU. 


On je ocijenio da je važno što će Narodna skupština Republike Srpske, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, razmotriti navedeni dokument.

"Očekujem konstruktivnu poslaničku raspravu, bez obzira na različitie političke poglede. Mišljenja sam da bi o navedenom dokumentu trebalo svi da budemo saglasni", rekao je Žunić.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o dokumentu Program reformi BiH koji je Predsjedništvo BiH usvojilo 19. novembra na vanrednoj sjednici, zakazana je za ponedjeljak, 23. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije