BiH

Žunić pozvao SDS i PDP da zajedno utvrde zaključke

Žunić pozvao SDS i PDP da zajedno utvrde zaključke
Foto: D.Š. / Arhiva | Žunić pozvao SDS i PDP da zajedno utvrde zaključke

BANJALUKA - Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić uputio je poziv klubovima poslanika SDS-a i PDP-a da na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske dostave dodatak Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Srpske.

"Pozivam vas da dostavite dodatak Informaciji koja je na dnevnom redu današnje posebne sjednice, a koji će biti u vezi sa izlaganjem vaših političkih lidera i da njihovi govori budu sastavni dio Informacije, što ćemo podržati", naveo je Žunić.

On je izrazio nadu da će "u interesu zajedničkih stavova o ovom veoma značajnom pitanju prihvatiti inicijativu i na kraju, zajedno sa predlagačima, podržati Informaciju".

"Spremni smo i da zajedno sa vama koncipiramo zaključke u vezi sa ovom informacijom, koju ćemo zajedno usvojiti", ističe se u pismu upućenom klubovima poslanika SDS-a i PDP-a.

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik ponudio je danas opoziciji da u Informaciju za posebnu sjednicu Narodne skupštine ugradi sve što misli da nedostaje, uključujući i današnje obraćanje Mirka Šarovića, Branislava Borenovića, kao i drugih lidera Nenada Stevandića i Petra Đokića.

Nastavak posebne sjednice zakazan je za 17.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije