BiH

Zvidić u Vašingtonu: Orijentacija BiH prema slobodi i ekonomskom prosperitetu

Zvidić u Vašingtonu: Orijentacija BiH prema slobodi i ekonomskom prosperitetu
Foto: Arhivska fotografija | Zvidić u Vašingtonu: Orjentacija BiH prema slobodi i ekonomskom prosperitetu

VAŠINGTON - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Denis Zvizdić sastao se danas u Vijeću Nacionalne bezbjednosti u Vašingtonu sa zamjenikom direktora za Evropu, Džonom Eratom i zahvalio se na ukupnoj dosadašnjoj podršci i pomoći reformskim naporima u Bosni i Hercegovini, a posebno na njenom putu ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji.

Zvizdić je rekao da su Sjedinjene Američke Države najznačajniji spoljnopolitički partner Bosne i Hercegovine i da je orijentacija BiH prema slobodi, demokratiji i ekonomskom prosperitetu, kao i evroatlanskim integracijama jedini ispravan put.

Zvizdić i Eratvo su se složili da je Bosna i Hercegovina faktor stabilnosti na Balkanu i da poštivanje teritorijalnog integriteta i jačanje institucija Bosne i Hercegovine omogućava provođenje reformi potrebnih za demokratizaciju društva u BiH i njen prosperitet.

Zvizdić je naglasio da mir i stabilnost nemaju alternativu i da cčanstvo u Evropskoj uniji i NATO, iz perspektive Bosne i Hercegvine, predstavlja sinonim mira i stabilnosti i ključni i najvažniji prioritet za BiH i za zemlje čitavog regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije