BiH

Pratite nas na Google news

Zvizdić: BiH nije i neće biti prijetnja

Zvizdić: BiH nije i neće biti prijetnja
Foto: Arhiva | Zvizdić: BiH nije i neće biti prijetnja
Srna

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić tvrdi da "iz BiH na strana ratišta nije otišlo ni manje, ni više građana nego iz bilo koje zemlje zapadnog Balkana ili Evrope", te da zbog toga "BiH nije i neće biti bilo kakva prijetnja".

Reagujući na izjavu francuskog predsjednika Emanuela Makrona da BiH predstavlja tempiranu bombu zbog povratka džihadista, Zvizdić je istakao "da je zaustavljen odlazak građana BiH na strana ratišta", te da "nijedan građanin BiH nije učestvovao u nekom terorističkom aktu u Evropi ili u svijetu".

"To govori o našoj ozbiljnoj posvećenosti borbi protiv terorizma, a što je rezultiralo i vrlo jasnom konstatacijom u izvještajima relevantnih institucija i agencija koje govore da je BiH vrlo kredibilan partner u borbi protiv terorizma i partner u globalnoj koaliciji u borbi protiv terorističke organizacije `Islamska država`", navedeno je u pisanoj izjavi Zvizdića.

On kaže da je BiH, prema relevantnim informacijama međunarodnih institucija i agencija, pa i posljednjim izvještajima Stejt departmenta, "značajno napredovala u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma".

Ističući da BiH ostaje posvećena borbi protiv terorizma, Zvizdić je ukazao da podatke o ovim pitanjima treba tražiti direktno od ovlaštenih institucija i agencija iz BiH, jer su samo to prave i relevantne činjenice, odnosno podaci koji mogu biti provjereni.

"Informacije nikako ne treba uzimati od onih koji su nedobronamjerno orijentisani ka BiH i koji takvim izjavama nanose nemjerljivu štetu međunarodnom ugledu i kredibilitetu BiH, koja se nalazi u fazi i evropskih i NATO integracija", naveo je Zvizdić.

Francuski predsjednik Makron je naveo da je BiH tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i suočava sa problemom povratka džihadista, te istakao da se moraju reformisati procedure za članstvo u EU, "jer one više ne služe svrsi, nisu strateške, niti političke, već previše birokratske i nepovratne".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije