BiH

Zvizdić: Posvećenost evropskom i NATO putu

Zvizdić: Posvećenost evropskom i NATO putu
Foto: N.N. | Zvizdić: Posvećenost evropskom i NATO putu

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić izjavio je danas da je BiH posvećena evropskom i NATO putu, te da se dalja integracija BiH u najznačajniju ekonomsku i socijalnu uniju na globalnom nivou ne dovodi u pitanje.

Zvizdić je, tokom susreta sa novoimenovanim specijalnim predstavnikom EU za BiH i šefom Delegacije EU u BiH Johanom Zatlerom, rekao da su evropske integracije postavljene i promovisane kao jedan od najznačajnih ciljeva i prioriteta ovog saziva Savjeta ministara.

On je poželio dobrodošlicu Zatleru i izrazio zadovoljstvo što će BiH u narednom periodu na čelu najznačajnije međunarodne institucije u BiH imati vrsnog poznavaoca prilika na zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Savjeta ministara u tehničkom mandatu.

Zvizdić je izrazio zadovoljstvo što su za Zatlera prioriteti vladavina prava, jačanje nezavisnosti pravosuđa, socio-ekonomske reforme, naročito javne uprave i istakao da je to upravo ono na čemu je protekle četiri i po godine bio angažovan Savjet ministara.

Na sastanku je razgovarano i o prilivu migranata u BiH, pri čemu je Zvizdić zahvalio za podršku koju je EU pružila BiH.

On je informisao Zatlera o jučerašnjem radno-konsultativnom sastanku članova Savjeta ministara u tehničkom mandatu sa direktorima nadležnih bezbjednosno-obavještajnih i policijskih agencija na kojem je razmatrano trenutno stanje.

"Ostajemo pouzdan partner u promovisanju evropskog puta i ispunjenju svih zadataka koji su pred BiH", naveo je Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije