Društvo

"S ljubavlju hrabrim srcima": Robotika već na proljeće dostupna mališanima

"S ljubavlju hrabrim srcima": Robotika već na proljeće dostupna mališanima
Foto: N.N. | "S ljubavlju hrabrim srcima": Robotika već na proljeće dostupna mališanima

BANJALUKA - U humanitranoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" prikupljeno je oko 1,5 miliona maraka, a očekuje se da će robotika za pomoć djeci s poremećajima u kretanju u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" biti već na proljeće, potvrđeno je "Nezavisnim" u Kabinetu predsjednika RS.

"Ići ćemo ranije u proceduru za nabavku robotike, tako da očekujemo da ovaj apart već na proljeće bude u Zavodu", pojasnili su u Kabinetu.

Ovogodišnja akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" bila je usmjerena na prikupljanje novca za nabavku robotike za pomoć djeci s poremećajima u kretanju.

Podsjetimo, u sklopu ove akcije 23. decembra prošle godine organizovano je i donatorsko veče, kada su se brojni glumci, sportisti, muzičari i političari javljali na humanitrani broj 1411, koji je za ovu namjenu bio aktivan do 7. januara ove godine.

Prvo donatorska veče održano je 2010. godine za djecu oboljelu od malignih bolesti, a potom 2011. za djecu s posebnim potrebama i poremećajima u razvoju, 2012. za djecu oboljelu od dijabetesa melitusa tipa jedan, 2013. za djecu s autizmom, 2014. za izgradnju Roditeljske kuće u Banjaluci, 2015. za djecu s rijetkim genetskim oboljenjima, 2016. za Centar za prevenciju razvojnih teškoća "Za majku i dijete" i 2017. godine za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije