Društvo

Arapović: Međugorje novo žarište korone u Hercegovini

Arapović: Međugorje novo žarište korone u Hercegovini
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Arapović: Međugorje novo žarište korone u Hercegovini

MOSTAR - Novo žarište korona virusa u Hercegovini je Međugorje, izjavio je danas u Mostaru šef Odeljenja za infektivne bolesti SKB Mostar, Jurica Arapović.

On je rekao da su u izolaciji ''Majčino selo'''' i tamošnji samostan sa dvadesetakredovnika i redovnica, koji su početkom marta imali blaže simptome bolesti.

"Neki od njih su testirani, ne svi, i pozitivni su na Covid 19. Radi se o jednom otvorenom redovničkom sistemu. Časna sestra je bila u kontaktu i s Majčinim selom, pa se i ta kuća s redovnicima i Majčino selo stavljaju u jedan oblik karantina", rekao je Arapović.

Naglasio je da trenutno testiraju primarne kontakte, koji su u visokom riziku od zaraze Covidom-19.

"Od tih 18 trenutno se troje nalaze u našoj bolnici, jedna časna sestra je na respiratoru, teške i neizvesne prognoze, u kritičnom stanju. Fratar i druga časna sestra su u srednje teškom stanju", rekao je Arapović, prenio je Klix.

On je izrazio zabrinutost zbog činjenice da se otvaraju žarišta bez epidemiološke podloge.

"Bojim se da će se Covid 19 uvući u građanstvo i nećemo moći da pomažemo i dođemo do nekih kontakata, što je preduslov da nam se dogodi ono što se dogodilo u nekoj od evropskih država. S obzirom na naš zdravstveni sistem to nije dobro", zaključio je Arapović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije